Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналисти питат: Кой плати командировка на Цветанов в САЩ, за да говори след това за "Хизбула"?

05 март 2014, 10:03 часа • 14887 прочитания

Не е ясно с какви пари Цветан Цветанов е платил за продължилата си половин месец командировка в САЩ в периода 17 ноември – 3 декември 2012 година.

Информацията за командировката е била изискана от вестник „Преса” по Закона за достъп до обществената информация. Искането е включвало цялата делегация, но са дадени данни само за Цветанов. От дадената информация е станало ясно, че Цветанов е прекарал поне две нощи в луксозен хотел, където стаята струва 900 долара – между 1-ви и 3-ти декември.

„17 дни е необичайно дълга командировка. Самият Цветанов се обърка в обясненията си. Все още не се знае по чия покана е отишъл”, коментира Стефан Ташев, завеждащ криминалния отдел на „Преса” пред bTV. Прокурор Ася Петрова твърди, че поканата дошла от Държавния департамент на САЩ, но от МВР не потвърждават това.

Ташев поиска от Цветанов да обясни кой е платил командировката му и дали плащането няма връзка с обявената след това позиция на силовия бивш вицепремиер, че зад атентата на летище „Сарафово” стои „Хизбула”.

Освен командировката в САЩ, Цветанов има и други интересни пътувания зад граница. На очи се набива спешно отиване до Гданск на 18 юли 2011 година. Това пътуване не е обявено официално, а е струвало 18 879 лева. Цветанов е прекарал 262 дни от мандата си (3 години и 8 месеца) в командировки.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес