Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист: Радев е най-ценната руска инвестиция

17 юли 2023, 08:30 часа • 3217 прочитания

Не виждам нищо нередно в изказването на президента Румен Радев, че „Украйна настоява да води тази война”. Той е най-ценната руска инвестиция и я защитава. Радев е номиниран за президент след разговори на Корнелия Нинова с ген. Решетников, дясната ръка на Путин. Това каза журналистът Петко Георгиев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Украйна настоява за война: Радев не го каза на Зеленски, а на Рожен (ВИДЕО)

Георги Лозанов каза, че действително това изказване от пилона в Рожен има два адресата – руското посолство и българския избирател. „Няма съмнение, че фактически на последните избори спечели едно евроатлантическо мнозинство, което влиза в конфликт с президента, „Възраждане“ и БСП. Президентът беше видимо недоволен, когато това мнозинство успя да направи някаква коалиция и иззе управлението. Сега има опит да се върне служебната власт. Той от самото начало се опитва да вкара партиен субект в играта. Така се опита да направи с ПП, но те се разбунтуваха“, обясни Лозанов.

Относно твърдението, че след това изказване сме по близко до Беларус, Георгиев каза, че мястото на Беларус е в Европа, но не е така заради диктатура. „Имаме колеги журналисти, които години наред са в затвора. Да не се сравняваме с Беларус“, каза той.

„Радев вече не е президент на всички българи. Очевидни има други замисъл в главата. През следващите 3 години мандат той може само да вреди на страната. Можем ли ние като общество да изкараме 3 години с вредител начело на президентската институция? И тук въпросът е дали да се върви към импийчмънт или да се върви към намаляване на правомощията му“, каза Георгиев.

Лозанов каза, че Радев работи за падането на правителството и да дойде негово служебно. „Той ще използва тези 3 г. за това. Големият политически проблем е „Възраждане“, смята той.

ОЩЕ: Атанас Атанасов: Радев да се обади на Путин и да му каже да изтегли войските си от Украйна

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес