Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йотова е учудена защо главсекът на МВР не е сменен след сформиране на кабинета

18 август 2023, 20:56 часа • 3214 прочитания

Учудвам се защо след като не са могли да работят в екип  - толкова време след съставяне на кабинета не е направено предложение до президента. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред медиите в Габрово новината от брифинга на правителството за смяна на главния секретар на МВР.

Припомняме, че желанието на Министерски съвет за смяна на главния секретар на вътрешното министерство дойде след убийството на Алексей Петров и заради проблеми в организацията във ведомството. ОЩЕ: След убийството на Алексей Петров: Премиерът поиска смяна на главния секретар на МВР (ВИДЕО)

Оправдал ли е брифингът в Министерски съвет очакванията й?

Йотова се надява българският парламент и всички институции да върнат стабилността и сигурността в държавата. Според вицепрезидента обаче днес от кабинета са задали повече въпроси, отколкото са дали отговори. Йотова е очаквала повече от брифинга в Министерски съвет. "За съжаление моите лични очаквания не се оправдаха и като български гражданин не станах по-спокойна от това, което чух следобяд", каза вицепрезидентът. 

Ще има ли КСНС?

Вицепрезидентът отговори на въпрос дали трябва да има Консултативен съвет по национална сигурност при президента, като уточни, че това ще прецени държавният глава. ОЩЕ: Героите на прехода си отиват един по един по начина, по който са си постлали: Любомир Стефанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес