Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йотова: Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия

24 юни 2023, 12:01 часа • 8299 прочитания

Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия. Това каза Илияна Йотова във връзка със ситуацията в Русия, която според редица анализатори вече е на прага на гражданска война.

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин обвини руското военно министерство, че е нанесло ракетен удар по позиции в тила на наемниците му, в резултат на което има огромен брой загинали наемници. Той обеща да си отмъсти, като дори призова Националната гвардия да премине на страната на организацията му и тръгна към Москва с хиляди свои наемници.

Още: Докато Пригожин води бунт в Русия, украинците напредват на фронта (ВИДЕО)

"За съжаление войната стигна до етап, в който много трудно ще има връщане назад. Продължавам да смятам, че е необходим световен форум, на който да се разгледа конфликтът в Украйна. Надявам се МВнР е в постоянна връзка с нашето дипломатическо представителство в Москва", обясни Йотова.

От външното ни министерство съобщиха за БТА, че следят ситуацията в Русия.

Относно политическата обстановка в страната, тя каза следното:

"Ще видим какъв ще бъде отговорът днес на една от партиите в управляващата коалиция. Вчера тези 7 условия ми прозвучаха като 7 ултиматума. Не смятам, че в едно управляващо мнозинство трябва да се действа така. По-скоро трябва да се търси консенсус. Нашата позиция винаги е била за стабилно правителство".

Още: Всичко по темата и как Пригожин тръгна открито срещу Кремъл

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес