Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йончева с обяснение за парите от КТБ, депутат заподозря атака на ГЕРБ заради евроизборите

23 януари 2019, 11:37 часа • 3725 прочитания

"Средствата за документалните ми филми са преведени от КТБ в период, в който държавата не е могла да предвиди срива на банката."

Това заяви говорителят на „БСП за България“ Елена Йончева по време на брифинг в Народното събрание. Йончева поясни, че е правила въпросните документални филми за ТВ7.

„Средствата за тези филми са преведени в банка КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив.

Обвиненията, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат“, каза още Йончева.

Според друг представител на БСП Иван Иванов, обвиненията към Йончева са "нескопосан опит на ГЕРБ да спечели евроизборите, който ще бъде увенчан с неуспех".

Иванов подчерта, че БСП категорично застава зад дейността на Елена Йончева да разкрива истината.

„Искам от името на ПГ на „БСП за България“ да заявя следното. В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата Елена Йончева от страна на ГЕРБ.

Само да припомня, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнато обвинението на Елена Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно“ се действа спрямо хора, които искат да отразяват истината“, каза още Иванов.

По думите му всичко това се е случило след като са се подали сигнали относно оградата по границата, „кум гейт“ и разследването за магистралите.

Иванов попита защо за други политици не излязло нищо в публичното пространство за КТБ, а се опитва да се пришие едно престъпление към народният представител и журналист Елена Йончева.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес