Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Живко Коцев излезе в болничен?

08 април 2024, 17:44 часа • 5172 прочитания

Главният секретар на МВР Живко Коцев e излязъл в болничен, съобщава агенция "Фокус", цитирайки източници от ведомството. От пресцентъра на МВР отказаха да потвърдят информацията за Actualno.com

Това се случва на фона на набиращия скорост скандал, започнал с подадената от Коцев оставка, която само ден по-късно беше оттеглена. По-рано днес (8 април) премиерът в оставка Николай Денков изпрати сигнал до прокуратурата за оказан натиск над главния секретар. 

През уикенда пък се появиха снимки, на които са заснети Коцев, бившият вътрешен министър и сега депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Рашков с обвиняемите за ОПГ, заедно с директора на Агенция "Митници" Петя Банкова - Стефан и Мартин Димитрови. Снимките бяха публикувани в социалните мрежи и от разследващия журналист Слави Ангелов.

В петък пред БНТ Ангелов заяви, че е получил информация, според която имало доказателства, свързващи главния секретар с предполагаемата контрабандна схема на Николай Николов, по-известен като Паскал. СНИМКИ: Заедно - главният секретар на МВР, Бойко Рашков и обвинени за контрабанда

На една от тях главният секретар на вътрешното ведомство, който хвърли оставка, а после я оттгели, позира със скъп часовник. На кадъра, заснет на задната седалка на автомобил, Коцев е в компанията на бившия министър на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова. Друг показва двамата в компанията на Стефан Димитров на летище София. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес