Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жената на Джейхан Ибрямов обяви гладна стачка, докато го освободят (ВИДЕО)

03 октомври 2024, 21:07 часа • 2743 прочитания

Обявявам гладна стачка пред Народното събрание от този момент. Това заяви съпругата на задържания депутат от кръга на Доган Джейхан Ибрямов. 

Нейният протест ще продължи, докато го освободят, стана ясно от пряко включване във Фейсбук.

Още: Джейхан Ибрямов в ареста заради купуване на гласове?

По думите на Биршен Ибрямова и ЦИК, и Народното събрание изпълняват заповедите на Пеевски, "защото тази държава очевидно се управлява от един човек".

"Това, което се случва на моя съпруг, няма нищо общо с истината. Не може вкъщи и в колата при обиск да не открият нищо. Нито една вещ на съпруга ми не беше иззета от вкъщи. Изведнъж се появява подкуп, от кого, за какво, той какво длъжностно лице е? Какво е престъплението, не е ясно", посочи съпругата.

"Казаха, че влизат вкъщи по неизбежност, а него го нямаше там. Иззеха от дома ни два бележника, които са с мои записки, също и папка с банкови извлечения от сметки на г-н Доган, защото съм негово упълномощено лице повече от 15 години", коментира още тя.

По-рано днес ЦИК и Народното събрание снеха имунитета на Ибрямов, след като снощи той беше задържан с белязани 100 000 лева. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения, съобщи Нова телевизия. Задържането му е удължено за срок до 72 часа.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес