Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Желязков за Владислав Горанов: Неговият експертен потенциал е важен за партията

12 февруари 2023, 19:30 часа • 7456 прочитания

"Неговият експертен потенциал е важен за партията. Той е брилянтен финансист с признати действия в рамките на ЕС". Така Росен Желязков коментира влизането на Владислав Горанов в списъка на санкиционираните от закона Магнитски. Желязков е категоричен, че Горанов не трябва да бъде изключен от ГЕРБ.

От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка "Магнитнски" като "имиджова щета". Усещаме, обаче, изкушението на някои да се възползват от това в предизборната кампания, допълва още той в НОВА ТВ. 

ОЩЕ: Борисов: Разграничили сме се от Горанов и той не е член на ГЕРБ. Не сме вземали стотинка от Божков (ВИДЕО)

Желязков е категоричен, че Горанов няма да е част от листите на ГЕРБ в предстоящите предсрочни избори. Борисов каза, че партията не може да направи повече от това, което е направила по отношение на Горанов, допълни още той.

За Желязков Горанов е човекът, осигурил финансовата дисциплина и финансирането на първите 8 изтребители F-16.

ОЩЕ: Даниел Митов обвини ПП за списъка "Магнитски" и намекна, че САЩ били пропуснали нещо

На въпрос дали смята, че от ГЕРБ са подведени и че в основата на санкциите срещу Владислав Горанов стои факта, че не са приели законопроекта на Зарков за съдебна реформа, Желязков е на мнението, че процесът е бил загубен за второ гласуване, защото ПП и ДБ не са се регистрирали в зала.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес