Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Желязков: Показахме, че България има държава

08 октомври 2023, 18:42 часа • 2454 прочитания

Председателят на парламента Росен Желязков заяви пред медиите, че управляващите са показали, че България има държава. Думите му бяха във връзка с евакуацията на българите от Тел Авив, която се наложи заради войната в Израел.

Сънародниците ни бяха посрещнати от Желязков, заместник-председателите на парламента Никола Минчев и Филиз Хюсменова, както и от вицепремиера и външен министър Мария Габриел, а заедно с тях пътува министъра на транспорта Георги Гвоздейков. ОЩЕ: Разказ: Музикален фестивал в Израел се превърна в клане (ВИДЕО)

„Когато идвах насам, имах известно притеснение дали нашето присъствие няма да създаде усещането, че сме посрещачи, но когато видяхме слизащите хора и радостта от това да стъпят на родна земя, осмислих, че нашата роля е да покажем, че България има държава", каза Желязков. ОЩЕ: Вече са у дома: Евакуираните от Тел Авив българи кацнаха в София 

„Българските институции изпълняват най-важната си функция, а това е да опазят живота и здравето на нашите сънародници, където и да се намират те“, добави Филиз Хюсменова.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес