Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Желязков: Да не си мерим неуспехите за съставяне на правителство (ВИДЕО)

18 юли 2024, 12:28 часа • 475 прочитания

След толкова много избори се оказахме в ситуацията не да се хвалим с успехите за съставяне на правителство, а да си мерим неуспехите, което напълно лишава от логика политиеския живот в страната. Това коментира депутатът от ГЕРБ Росен Желязков пред медиите в парламента. 

Кой се заиграва със съдбата?

Той посочи, че случилото се първия мандат е променило политическата логика. Припомняме, че предложеното от ГЕРБ правителство, чийто кандидат-премиер беше самият Желязков, не събра мнозинство. 

"Когато се заиграваме със съдбата, тя поднася големи изненади. Видяхте, в рамките на 50-ото Народно събрание големите съдбоносни изненади, които изтласкаха на второ място ПП, които твърдо се обявиха за опозиция. Сами се принудиха да променят наратива", посочи Желязков. 

Поведението на ГЕРБ

Желязков напомни позицията на ГЕРБ, че няма да подкрепят както втория, така и третия мандат. "В рамките на този парламент не виждаме възможност да се състави правителство. За нас не е изненада позицията за връщане на мандата", добави още той. ОЩЕ: ПП-ДБ връща неизпълнен втория мандат

"Вчера също заявихме, ча, ако в рамките на това Народно събрание се сформира мнозинство, бихме подкрепяли всички антикорупционни инициативи", каза Желязков. 

Според него вчерашните разговори с ПП-ДБ са били добър опит предстоящата предизборна кампания да бъде насочен към търсене на решения. ОЩЕ: ГЕРБ може да подкрепи антикорупционни закони, но не и кабинет с втория мандат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес