Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жельо Бойчев: Изгубена е една година от управлението на страната

04 май 2018, 10:50 часа • 1448 прочитания

Изгубена е една година от управлението на страната. Toва каза Жельо Бойчев, заместник-председател на Парламентарната група на "БСП за България", по повод една година от мандата на третото правителство на Бойко Борисов.

Бойчев допълни, че се увеличава бедността и неравенството, засилва се демографската катастрофа, продължават регионалните диспропорции, следствие на икономическата и регионална политика. Бойчев цитира Доклада на европейската комисия от 2018 година, че сближаването на България с ЕС и еврозоната е по-бавно спрямо другите държави членки от Югоизточна Европа.

Като положителна стъпка Жельо Бойчев вижда в програмата в образованието с ангажирането и присъствието на децата в учебния процес. Във външнополитически план добра политика е пробива в отношенията с Македония, която политика беше подкрепена и от БСП. Бойчев определи като нормални отношенията между БСП и ГЕРБ. „Стремежът на БСП е да показваме несъстоятелност на провежданата политика и най-важното – да показваме, че е възможен друг тип алтернатива пред социалното и икономическото развитие на страната, колкото и непрекъснато да се вкарват теми извън тези основни проблеми на българските граждани и да се отклонява вниманието по тях. БСП ще се опитва да провежда разговор за друг тип социална и икономическа политика на страната, защото всяко отклоняване на вниманието с тези мимолетни скандали и безсмислени теми само хабят енергията и не водят до нищо положително“ коментира Жельо Бойчев, цитиран от агенция "Фокус".

Той допълни, че очаква нови политики, защото времето налага това като отговорност към бъдещето на страната.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес