Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Явор Нотев "отстъпи" на прокуратурата да се занимава с шефа на КПКОНПИ

04 април 2019, 11:06 часа • 3000 прочитания

Моралната норма, за разлика от правната не се налага принудително. Тя е вътрешно усещане и убеждение. Така Явор Нотев коментира ситуацията с все още неподадената оставка от шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Припомняме, че Георгиев може да бъде освободен и от парламента, ако поне 20% от депутатите го поискат.

Нотев не се ангажира да цитира текстовете от закона, касаещи освобождаването на назначения от парламента шеф на Антикорупционната комисия, обяснявайки, че засега депутатите нямат основание да разглеждат като точка от дневния ред на парламента оставката му. "Това, че не съм се подготвил за такава процедура показва, че няма такова предложение за момента", каза той и веднага добави, че нещата са динамични и всеки ден, всяка сутрин се запознава с нови факти и обстоятелства. "Когато дойде време да вземем решение, ще го направим точно пише в закона", увери той.

За момента, по думите му "въпросът опира до това да се извърши обективна и възможна законосъобразна проверка на фактите и обстоятелствата, които възбудиха съмнения, възражения и създадоха тази атмосфера около неговия имот". Според Нотев разпореждането на главния прокурор за проверка на случая е уместно - "трябва да се извърши тази проверка, за да се удовлетвори и общественото очакване, а също изискването за справедливост и равно прилагане на закона по отношение на всички граждани на тази страна".

 

 

 

 

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес