Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Явор Божанков: "Възраждане" са руски радиоактивен отпадък

14 януари 2023, 15:33 часа • 8321 прочитания

"Третият мандат няма много възможности, но не вярвам, че ще бъде реализиран. Единият вариант е "Възраждане", но никой няма да направи коалиция с тях, те са руски радиоактивен отпадък. Другият вариант е БСП, но това няма смисъл, защото останалите политически сили са заявили, че няма да подкрепят този мандат. Остават ДПС и ДБ, които поне дават сигнали, че биха опитали".

Това заяви независимият депутат Явор Божанков. Пред bTV той обяви, че всички политически сили се готвят за нови избори и провеждат кампания в парламента.

"Аз не вярвам, че третият мандат ще бъде реализиран, на когото и да се даде. Въпросът е кои са разговорите, които ще ни обединят в парламента", каза той.

ОЩЕ: Бойко Борисов: Ако президентът даде мандата на ДБ, все още има шанс за правителство (ВИДЕО)

"Единственият независим депутат звучи хубаво, но по Конституция всички депутати трябва да са независими", така независимият депутат коментира изключването си от БСП и освобождаването от парламентарните комисии, в които бе член. Той бе изключен от левицата, след като се изказа в подкрепа на военна помощ за Украйна.

„Никой не може да изчегърта истината. Аз имам достатъчно опит в политиката, за да знам, че моята позиция можеше да доведе до някакви последствия. Платих някаква цена, но мисля, че позициите ми за машинния вот и за Украйна са правилни“, обясни Божанков.

Той допълни, че не е скаран с никого от парламентарната група на БСП.

"Позициите ми са принципни и няма причина да има лична вражда. Времето ще докаже, че решението ми за военната помощ беше правилно. Смятам, че Русия постигна всички цели в тази война, но в обратен ред“, каза той.

ОЩЕ: Христо Иванов: Ако не се реализира третият мандат, редовно правителство няма да има до ноември

Божанков добави и че сега когато даваме военна помощ на Украйна, имаме доказателство, че не сме станали част от конфликта.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес