Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясна е кандидатурата на ГЕРБ за зам.-председател на НС

27 октомври 2014, 11:19 часа • 15335 прочитания

ГЕРБ ще предложи Димитър Главчев за зам.-председател на Народното събрание. Той е трети мандат народен представител и се е утвърдил като доказан партиен кадър, пише агенция ПИК.

Очаква се Главчев да седне на президиума до Цецка Цачева, която е най-вероятният нов председател на парламента. Тя заемаше същия пост и по времето на кабинета "Борисов".

Димитър Главчев е роден на 15 Август 1963 г. в София. Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников". Висше образование получава, дипломирайки се 1987г.в УНСС, със специалност "икономист-счетоводител".

Първият звънец на 43-ото Народно събрание ще удари на днес (27 октомври) в 14:00 часа. Първото заседание на новия парламент ще бъде водено от най-възрастния новоизбран за народен представител - Стефан Данаилов.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се!", ще бъдат първите думи на новите 240 народни представители, избрани от листите на рекорден брой политически сили - осем. В резултат на проведените на 5 октомври предсрочни парламентарни избори място в 43-ото Народно събрание намериха ГЕРБ, "БСП - лява България", ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, "България без цензура", "Атака" и АБВ.


 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес