Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Янев каза загубила ли е партията му физиономията си: Преди да я загуби, трябва да я намери (ВИДЕО)

25 януари 2023, 11:27 часа • 1143 прочитания

"Какво значи загубихме ли физиономията си? Някой преди да я загуби, трябва да я намери. Нашата физиономия е много отдавна устойчива. Ако говорим за някакъв вид загуба, тя е калкулирана. Загубихме от това, че не влизахме в скандали", каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев в отговор на въпрос дали формацията му е загубила физиономия в 48-ото Народно събрание. Той попита обаче как един скандал решава проблемите.

"Национално отговорното поведение на всички партии в парламента е да направим усилия да създадем правителство. Такова правителство не се създаде, очевидно, че отиваме на избори. Заставаме пред съда на българските избиратели. Пред този съд ние трябва да бъдем откровени и честни. Да кажем, че начинът, по който говорим , начинът, по който действаме, търсенето на баланса и взаимодействие с другите партии, е именно в интерес на българските граждани, в интерес на решаването на проблемите", каза Янев. 

Според него трябва да си зададем въпроса каква България искаме да имаме утре. "У нас не стои въпроса дали ще влезем в парламента", каза Янев. Той си постави цел да удвои резултата на "Български възход" на предстоящите избори. ОЩЕ: Радев обяви датата на изборите, гласуваме за парламент на 2 април

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес