Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яна Балникова и Лена Бориславова подадоха оставки

14 декември 2021, 19:27 часа • 22567 прочитания

Яна Балникова и Лена Бориславова от ПГ "Продължаваме Промяната"/ПП/ подават оставки като народни представители. Прекратяването на депутатските им пълномощия е вписано в дневния ред на Народното събрание за 15 декември, сряда.

Двете са подали оставки, като са посочили чл.72, ал. 1 т. 1 от Конституцията на Република България, който гласи, че "пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при подаване на оставка пред Народното събрание".

Балникова е зам.-председател на парламентарната група на ПП, а Бориславова оглавява временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

По първоначална неофициална информация те ще бъдат привлечени в екипа на премиера Кирил Петков в Министерския съвет.

По-късно Яна Балникова написа във Facebook: "Днес подадох оставката си като народен представител. Направих го, за да мога да приема позиция, която Кирил Петков ми предложи - да вляза като негов съветник по регионалните въпроси в политическия му кабинет.

Макар и да ми беше трудно, взех това решение, за да мога от позицията на съветник на премиера и в изпълнителната власт, да придвижвам всички приоритети, които заявихме за област Габрово. Вярвам, че от Министерски съвет ще мога да съм далеч по-резултатна в този си ангажимент, поет към жителите на областта".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес