Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жаблянов: Вилата ми е построена, когато не съм бил депутат

11 април 2019, 18:21 часа • 1867 прочитания

Строежът на вилата ми е осъществен във време, в което не съм бил депутат и не съм заемал публична длъжност. Това каза депутатът от БСП Валери Жаблянов, чието име също бе замесено в скандала "Апартаментгейт".

По думите му вилата била построена от него и от семейството му.

„Началото на строежа е през октомври 2011 г. след издадено строително разрешение. Строежът се осъществява върху семеен парцел с размер 800 кв. метра, придобит през 2002 г.“, обясни Жаблянов. „2013 г. е годината, в която през май съм избран за депутат в 42-ото НС. Тогава подавам имотна декларация, а вилата е в процес на строеж и няма как да бъде декларирана“, заяви депутатът и допълни, че след приключване на строежа, имотът е обявен в годишната му декларация в 2014 г. „След издаване на всички актове по строителството и след окомплектоване документите са внесени в Държавната агенция по кадастъра“, изтъкна Жаблянов, цитиран от "Фокус".

Според него цялата документация може да бъде проверена.

„Както стана ясно строежът е осъществен във време, в което не съм бил народен представител и не съм заемал публична длъжност. Факт, който се манипулира във всички публикувани материали и репортажи“, обяви Валери Жаблянов.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес