Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иво Прокопиев: В момента нямам желание да съм активен политик

04 април 2017, 09:12 часа • 3480 прочитания

Това дори не е стенограма, а преразказ. Ако беше стенограма, щеше да е цяла книга. Това беше гражданското измерение на тези граждански консултации. Няма запис на тези срещи. Не е било формален процес, за да може да се стенографира. Моята роля беше като на един от участниците. Това е някакъв вид извадка от стопанския и обществения елит на България, която е загрижена за развитието на България. В стенограмата няма нищо обидно, нито конфликтно. В началото на тези разговори ясно казахме, че те ще текат в две насоки – граждански и политически. Не може да искаме от всеки да е действащ политик.

Това обясни в ефира на bTV бизнесменът Иво Прокопиев в коментар за изтекъл в интернет запис на среща през лятото на 2016 година, на която са участвали Христо Иванов, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов, Антоанета Цонева, Светослав Малинов, Гроздан Караджов, Иван Бедров, Константин Павлов-Комитата, Нойзи, Магдалена Малеева, Велислав Минеков, Емил Мачиков, Александрина Пендачанска.

"Не, нито една от тези две партии не съм финансирал (бел. ред. - "Да, България" и "Нова република"), нито съм дарявал. Една от причините да не го направя, не че няма възможност за 10 хил., е точно този шум, който се вдигна и твърде голям фокус, така по-скоро бих им навредил, отколкото да им помогна", обясни Прокопиев.

В момента нямам желание да съм активен политик, категоричен бе той.

На въпрос дали общува с Бойко Борисов Прокопиев отговори: "От време на време си пишем SMS-и, както знаете той има склонност…"

Кръгът Капитал е общността на онези хора, които искат България да е нормална държава, допълни още Прокопиев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес