Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивелина Василева: Има свободни обеми в язовирите

11 януари 2017, 12:41 часа • 779 прочитания

Има свободни обеми в язовирите. Това каза министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева в отговор на въпрос за това какви са превантивните мерки, които сега се взимат във връзка с натрупалия сняг и очакваното снеготопене напролет, предаде БГНЕС.

„Виждате, че координацията на институциите е изключително интензивна, всички са мобилизирани, както и за справянето с предизвикателствата възникващи от обилния снеговалеж, от хидрометеорологичните условия в момента, така и по отношение на превенцията. Знаете, че много беше направено, изменения на закона, съгласно, които ясно бяха определени отговорностите на всички – знае се кой за какво отговаря и как носи своята отговорност. Т.е ако някой не си свърши работата, той ще понесе своята отговорност и санкции и глоби и наказателна отговорност”, посочи министърът в оставка.

Тя добави и че и областни управители и институциите са ангажирани, в това число и МОСВ, Държавната агенция по метрология и технически надзор, която контролира хридротехническите съоръжения и секторните министерства, които имат отговорности.

„Тази степен на мобилизация и координация е налична. Виждате, че всички работим заедно и може би това ми дава увереност, че справянето с тези предизвикателства ще бъде налице. Надявам се това да продължи и в бъдеще, устойчиво да се работи заедно, всички институции съвместно, само по този начин можем да се справим с предизвикателствата”, заяви тя.

След заседанието на МС, Василева каза, че продължават двете програми, които се реализират от националния доверителен еко фонд – инвестиционната програма за климата и пилотната програма за насърчаване използването на електромобили.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес