Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивелин Михайлов: На изборите видяхме брутална кражба на гласове, искаме проверка в Сандански

28 октомври 2024, 22:20 часа • 872 прочитания

На изборите видяхме "брутална кражба на гласове", заяви лидерът на „Величие“ Ивелин Михайлов в анализ на вота в YouTube канала "Свободен глас" . Той благодари на всички, дали гласа си за неговата формация.

По думите му това, което се случва, не е без знанието на останалите партии. Тук има илюзия за демокрация, коментира Михайлов. От партията обявиха, че ще искат изрично проверка на изборите в община Симитли, където според тях има големи нарушения, за които ще подадат жалби в СИК, РИК и прокуратурата.

Още: Финални резултати: "Величие" остана извън парламента с 3.999%

В 50-ия парламент изчистихме групата си, обясни Михайлов за разцеплението на ПГ на "Величие". Това, което обещахме, още когато започнахме публичните си изяви, е да осветляваме процесите един по един, припомни той и добави, че първо са показали как се купуват депутати. "В Народното събрание видяхме как се пазаруват партии, но и показахме как се защитават обществените проблеми", изтъкна Ивелин Михайлов.

Още: "Демонстрация на мафията срещу народа": Първа реакция от "Величие" на крайните резултати от вота (ВИДЕО)

Ако нашата самоцел е да сме във властта, аз мога да вляза винаги в нея, ако се договоря с тези, които са там, и да изпълня някое тяхно желание, посочи лидерът на „Величие“.

Според него хората си продават вота, защото не виждат друга алтернатива. Нашите избиратели са тези, на които сме обещали справедливост, подчерта Михайлов. И заяви, че формацията ще работи много усилено, за да може до следващите избори да променят много неща.

Проверка на факти

Междувременно, във Фейсбук бдителен потребител в лицето на Александър Детев, автор в българската секция на "Дойче веле", написа следното: "Добре започва пресконференцията на Ивелин Михайлов. Появява се някакъв човек, който казва, че всичките му роднини са гласували за "Величие" в село Любен Каравелово. Те били осем души, но в трите секции там били отчетени само три гласа за партията. И влизам аз в сайта на ЦИК. Проверявам протоколите. Познайте колко гласа има за "Величие"? Десет. Мисля да спра да го fact check-вам, че трябва да стоя до сутринта. Лошото е, че тези, които го слушат, няма да влязат да проверят протоколите".

Въпросните протоколи са три:

  1. ТУК
  2. ТУК
  3. ТУК
Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес