Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Хиновски: Казваха ми да не критикувам енергийния министър Александър Николов

29 юни 2022, 21:10 часа • 3414 прочитания

Напуснах ИТН, защото стигнах до състояние на безсилие, нещо да се мръдне в отрасъла „Енергетика“. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по БТВ енергийният експерт Иван Хиновски, който напусна ИТН.

"За шест месеца България можеше да направи много неща и за стандарта на българина, и за индустрията, и за модерната енергетика. За тези шест месеца не можем да посочим един положителен резултат", допълни той. 

"Ние нямаме министерство на енергетиката, там се провежда само фискална политика. Затова им казват на шега в бранша Министерство на фактурите. Те само пишат фактури за компенсации", каза Хиновски. По думите му там нямало никакви стратегии - нито атомна, нито петролна, нито газова.

Хиновски заяви, че Александър Николов е станал министър на енергетиката, защото е бил посочен от лица, които той не познава. "Ако питате наши депутати, ще ви кажат, че никога не е обсъждана с тях тази номинация", каза той. "И Тошко Йорданов, и Станислав Балабанов ми казваха: "Недей да критикуваш Николов. Това е нашият министър и ние трябва да го подкрепяме", добави енергийният експерт.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес