Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Бакалов: Ако Борисов слушаше ПР-и, нямаше да е премиер

26 октомври 2018, 15:20 часа • 1760 прочитания

"Чуват се гласове, че такива като Симеонов имали нужда от професионален пиар. И въобще политиците имали нужда, не оценявали пиара като на Запад, затова така се излагат.

Напротив. Предпочитам такива като Симеонов да нямат пиар, да се вижда колко струват. А не професионалисти да му прикриват простащината", заяви журналистът Иван Бакалов.

"И още - Борисов, ако слушаше пиари, още след първия мандат щеше да загуби изборите. Той си е автентичен брутален популист и демагог, с байганьовско дар слово, харизматичен "аз съм прост, вие сте прости", и като такъв се харесва. Пиарите само щяха да го объркат и замажат образа му и щеше да изгуби. И е прав да не ги слуша много. Та по-добре накои професионалисти да се замислят за своята безпомощност, защото май не ги разбират съвсем нещата. Някои политици са налели купища пари на пиари и не им е помогнало. Навремето много по-големи от нашите специалисти, като Жак Сегела не можаха да помогнат на СДС със съвети и с "Времето е наше". Даже беше унизително да видиш как бяха обучили по същия модел албанската опозиция да използва син цвят и да сочи с палец надолу по митинги, както правеха Желю Желев и Тренчев. Само в България и Албания имаше такава агресивна опозиция, затова и не спечелиха първите избори."

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес