Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев уверява: Няма разногласие в коалицията за максималния осигурителен доход

10 февруари 2022, 07:46 часа • 2914 прочитания

Няма разногласие в коалицията по отношение на бюджета и максималния осигурителен доход. Ивайло Мирчев вярва, че дребните детайли ще бъдат решени в четворната коалицията. Предложението на Демократична България е до 1 юли да не се пипа максималният осигурителен доход от 3 000 лева , а след това Комисията по бюджет и финанси да разговаря с браншовете, които са под силното въздействие на максималния осигурителен доход, за да се вземе точен коефициент с колко да бъде увеличен, обясни той пред БНТ. 

Според него трябва да има ясна предвидимост и разговор с компаниите за механизъм и коефициент, който да се спазва, за да не може, който дойде на власт да прави каквото си поиска.

Мирчев си мечтае България един ден да бъде ИТ страна. ГЕРБ не разбираха какво е ИТ бизнесът и поне не му пречеха да се развива. Всички бизнеси заобиколиха България, защото нямаше кой да привлече подобни инвестиции, посочи Ивайло Мирчев.

Според Мирчев нивото на заплащане има значение и трябва да се развиват секторите с висока добавена стойност.

По отношение на избора на нов председател на КЕВР Станислав Тодоров и твърденията на ГЕРБ, че коалицията се опитва да овладее енергийните регулатори, Мирчев заяви, че се надява проблемите в енергетиката да бъде решени именно с избора на новия независим регулатор. Той разкри, че се е готвило увеличение на цената на тока от старото ръководство на КЕВР, като по този начин се е залагал капан на властта.

Още: Максимален осигурителен враг пред портата

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес