Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев: По-добре е да има едно лошо правителство, отколкото избори през 3 месеца

23 октомври 2022, 09:18 часа • 5401 прочитания

"Демократична България" е готова на изключително разумно поведение и подкрепа на "Продължаваме промяната" за втория мандат за съставяне на правителство, но те са на ход да кажат как си представят реализацията му. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ. 

Той посочи, че много трудно си представя съставянето на правителство и този път. По-добре е да има едно лошо правителство или недостатъчно ефективно, но да има парламент, който да приеме законопроектите за Плана за възстановяване и устойчивост, приемането на бюджета и други пакети от закони, настоя Мирчев.

По думите му не може да се ходи през 2-3 месеца на избори. ДБ ще се постараят да не се случи отново подобно нещо. 

Според Мирчев целта на контактната група на ГЕРБ - Плевнелиев-Паси е да заобиколи важните теми за обществото. 

Той посочи, че ГЕРБ спечелиха изборите, но нямат партньор. Самата партия очевидно не се е променила и това е техен вътрешен казус, а не наш, изтъкна Мирчев. Той добави, че шансът за правителство е с втория мандат на "Продължаваме промяната".

Според него ДБ трябвало да се явят заедно на предсрочните парламентарни избори, но сега вече било невъзпитано да се обяснява каквп щяло да стане. Вежди Рашидов не е консенсусен кандидат за ДБ, но въпреки това се надяват, че парламентът ще работи нормално. 

Още: Настимир Ананиев: Истинският председател на 48-ото НС е Бойко Борисов

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес