Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев е учуден от позициите на БСП и ИТН за еврото

27 май 2022, 14:21 часа • 2241 прочитания

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев е учуден от позициите на БСП и ИТН за Плана за еврото. ИТН по-рано през деня не знаеха, че Националният план фигурира в дневния ред на Министерски съвет, а от БСП поискаха да видят анализ на БНБ и Министерство на финансите. 

Мирчев каза, че не е видял сериозно несъгласие по отношение на Плана за приемане на еврото от страна на БСП и ИТН на коалиционните експертни съвети по темата. 

Той заяви, че не е коментирано дали днес ще се обсъжда този план на Министерски съвет. "На експертните съвети много ясно бяхме решили и тук става дума за плана, който е оперативен за банките, той да влезе в Министерски съвет. Още тогава го бяхме коментирали", заяви още Мирчев. 

Той добави, че коалиционните партньори са се разбрали на експертни съвети, че идеята е банките да се подготвят технически за еврото. "Отделно се прави анализ, който тепърва трябва да уточни всички предизвикателства пред приемането на еврото", добави Мирчев. 

Мирчев коментира и думите на Александър Иванов, че сме в хиперинфлация, като посочи, че той не е учил микро- и макроикономика, тъй като определението за този термин е друго. "Не сме в хиперинфлация. 

Каква е датата за приемане на еврото в България? Четете ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес