Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН за финал: Българите станаха свидетели на подли политически игри

29 юли 2022, 15:03 часа • 3050 прочитания

От политическа партия "Има такъв народ" никога не бихме се примирили с ролята на безгласна патерица на властта и в никакъв случай не бихме могли да пожертваме националния интерес на България, каквито и регламентирани обещания или нерегламентирани изкушения да ни бяха предлагали. Това каза депутатът от партията на Слави Трифонов Пламен Николов в декларация от името на парламентарната група, която обаче изненадващо не беше прочетена от лидера на депутатите от ИТН Тошко Йорданов.

Николов посочи, че макар и с неизпълнен докрай мандат, парламентът е оставил ярки впечатления за своите действия в цялото общество.

"Българските граждани станаха свидетели на подли политически игри, неспазени коалиционни обещания и нелицеприятни отношения, както между бившите коалиционни партньори, така и между управляващи и опозиция. Ако на последната работата ѝ е да посочва кривиците на властта и да предлага алтернативи, то управляващото мнозинство трябваше да демонстрира единство и експертиза. По една или друга причина, първоначално сформираното управленско мнозинство не успя да обърне поглед в една посока и започна да фаворизира едни участници в коалицията, за сметка на други", посочи Николов, нападайки за пореден път бившите си партньори от "Продължаваме промяната".

Той отправи пожелание в следващия състав на парламента, който ще се сформира след предсрочните избори, да влязат повече експерти, с чийто потенциал България да успее да се справи с всички предизвикателства.

"С призив да дадем всичко от себе си, за да не се окаже, че след края на това горещо политическо лято ни очаква най-студената икономическа зима, ние днес се разделяме, за да дадем възможност на българските граждани да изберат най-подходящите управници, които имат способностите и не се боят да поемат отговорността да преведат страната през нелеките времена, които ни предстоят", каза още Николов.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес