Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН: Всичко е нормално при нас, изкушаваме се да направим шест коалиции

05 септември 2024, 15:23 часа • 1229 прочитания

Всичко е нормално при нас, изкушаваме се да направим шест коалиции. Това каза Тошко Йорданов след регистрацията на "Има такъв народ" за предстоящите предсрочни парламентарни избори. 

"Ние сме партия, която е последователна, която не се цепи на пет крила и осем подкрила, с шест-осем подпредседателя и съпредседателя. Разбира се, изкушаваме се да направим около шест коалиции, за да покрием тренда, който тече", каза Йорданов. Той призова да не товарят ИТН с проблемите на другите партии. 

Председателят на групата на ИТН в 50-ото Народно събрание заяви, че партията са внесли 5100 подписа и документите им са изрядни.

Бъдещото управление

"Ние показахме в третия мандат, че ако подходът е да се намерят общите приоритети, ако те имат достатъчно акъл да ги видим, тогава по тези приоритети може да се работи, може да има управление", смята председателят на ПГ на ИТН в 50-ото Народно събрание. Според него глупостта и егото на Кирил Петков ни е изпратил на избори. "Другият, който се страхуваше някакво "Ново начало" да не доведе до неговия край - е Бойко Борисов", добави още депутатът от ИТН. 

Според него в този парламент всичко е приключило. 

ВСС и главният прокурор

"Кашата, която беше забъркана с промяната на Конституцията по този малоумен начин доведе до това, че следващият главен прокурор могат да си го изберат. Аз не смятам, че трябва да го избират, но какво от това, като те по закон, най-вероятно ще могат", добави Йорданов. ОЩЕ: "Топли френски отношения": Пеевски свърза председателя на ЦИК с бивш военен министър и партия СБОР (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес