Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН: В Северна Македония няма да помиришат ЕС

19 септември 2024, 12:22 часа • 657 прочитания

"Прекаляват политиците в Северна Македония. Няма да помиришат ЕС", каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред медиите в парламента във връзка с грозните обиди от страна на македонския вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски срещу българите. 

ИТН е на мнение, че македонският вицепремиер трябва да подаде оставка, а посланикът да ни в Скопие да бъде отзован.

Той припомни позицията на ИТН срещу вдигане на българското вето, като отбеляза, че  френското предложение е било измиване на ръце. "Нали няма какво да се лъжем, Кирил Петков трябваше да бъде съден за държавна измяна. Днес, че го слушам Борисов как е възмутен, ами вие им дадохте България на тезгяха преди няколко години с гласуването", смята още депутатът от ИТН. ОЩЕ: Борисов поиска оставката на македонския министър: Ако не го направят, никой не трябва да разговаря с тях

България и пейджърите на "Хизбула"

Той коментира и медийните публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ пратки с комуникационно оборудване (пейджъри), които са взривени на територията на Ливан и Сирия. Според него държавата отсъства, а институциите ни не работят.

"Служебният министър-председател е в оковите на Пеевски и Борисов, Конституцията е нелегитимна и противоконституционна сама по себе си. Докато държавата липсва, няма да се учудваме, че някъде по веригата явно сме замесени. Това е проблемът на обществото ни и затова ИТН се стремеше да прави всичко възможно да дава алтернатива",заяви Балабанов. ОЩЕ: Българската следа за пейджърите за "Хизбула": Адрес със стотици фирми (СНИМКИ)

Референдумите

От партията на Слави Трифонов не са доволни, че за N-и път парламентът не е приел промените в Закона за прякото участие на гражданите за облекчаване на процедурата по провеждане на референдуми. "ПП-ДБ в сглобка с ГЕРБ и ДПС удобно смаза с парен чук амбициите на толкова много български граждани", каза Балабанов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес