Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН: Нещата ще се случат, ако има воля и конкретна програма

20 юли 2022, 11:04 часа • 2191 прочитания

ИТН смята, че нещата с третия мандат ще се случат, ако има воля и конкретна програма. Това стана ясно от изявлението на народния представител от "Има такъв народ" Станислав Балабанов по повод предстоящите преговори с БСП за третия мандат.

"Днес в 14.00 ч. ще бъдем на разговори с БСП, за да видим какви са възможностите в една такава ситуация да се състави правителство. Да се състави правителство, защото по-голямата част от българското общество го иска. Има редица кризи в държавата, които нито ще чакат избори, нито ще чакат неработещи парламенти. Напротив, ако има воля и конкретна програма с конкретен срок за изпълнение,  трябва да се случи", каза още Балабанов. 

Той уточни, че това е първи кръг от разговори. "След нас ще имат възможност и "Демократична България" да разговарят с тях. В момента по-скоро искаме да се въздържим от коментари, за да чуем от БСП какво предлагат. Да обсъдим програмата, ние също ще имаме предложения", заяви още Балабанов. Той уточни, че едно от нещата, които ИТН ще предложат е Законът за личната помощ. 

Депутатът от ИТН коментира и условията на "Продължаваме промяната" за Бойко Рашков. "ИТН винаги е била за борба с корупцията, но при ясни условия, при ясен законопроект, който е прозрачен, подпомогнат от експертната база на всяка една от четирите партии. Няма лошо да се върви в такава посока, ако има яснота какво точно ще гласи този закон, как ще функиционира тази система. Това е въпрос на разговори. По-важното за нас е да има практичен и работещ закон, който да позволява, на което и да е има,  да върши прозрачно работата си", заяви още Балабанов. 

Според него по-важно е да се видят и другите приоритети и дали могат да се случат. 

Как подхожда БСП към преговорите? Четете ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес