Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН допускат министър-председателят при третия мандат да е на ПП

13 юли 2022, 11:20 часа • 2478 прочитания

 

ИТН допускат министър-председател при третия мандат да е на ПП

ИТН допускат министър-председателят при третия мандат да е на ПП. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ИТН Станислав Балабанов. Той коментира предстоящото връчване на третия мандат и дали от ИТН ще водя преговори за правителство. 

 

Той коментира, че всички от ИТН изглеждат диалогични. "В крайна сметка това е решение на президента Румен Радев. Нека видим какво ще реши той. Дойде ли при нас, сядаме и преговаряме с всички с изключение на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" в името на това да има стабилност и кабинет с ясна програма, разпределена за ясен период от време", добави Балабанов.

Той отново коментира, че за ИТН не е морално постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков и Асен Василев. "Топката е в президента. Ако мандатът отиде в "Демократична България" като мандатоносител, те носят отговорността да водят преговори с останалите политически формации. Ние с тях се разбираме прекрасно, както с БСП, така и с много колеги от ПП. Не виждам причина да не водим едни нормални разговори. 

На въпрос дали са съгласни да са от "Продължаваме промяната" "Всичко е възможно да се случи. Въпросът е първо президентът на кого ще връчи мандата", каза Балабанов. 

Балабанов заяви, че  виновен ще е този, който ще тласне държавата към поредната политическа криза и към избори. Той обърна внимание, че единствените, които говорят в тази посока, са "Продължаваме промяната". На въпрос защо след като ИТН са разпаднали тази коалиция искат да да я възстановяват, Балабанов коментира, че тя е паднала поради обективни причини. "И поради лошо управление на тези, които носиха отговорност и бяха начело на Министерски съвет. Падна заради една конкретна личност, която беше доскоро министър-председател. Нека видим какво е по-важно за България в този момент", допълни Балабанов. 

Какво предлага Христо Иванов? Четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес