Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искрен Митев: Руските дипломати са изгонени с подпис на МВнР

29 юни 2022, 09:18 часа • 3022 прочитания

Няма как премиерът самостоятелно да изгони когото и да било от България. Това се случва с подпис на МВнР. Не знам кой го е подписал и дали е министъра на вънпните работи. За мен голямата изненада е защо това се случва докато г-жа Генчовска е в Мадрид. Много интересен е и коментара на президента.  

Това каза депутатът от „Продължаваме промяната” Искрен Митев в ефира на Нова телевизия.  

"Моята информация е, че това са хора, за които е доказано, че са шпиони. Каква е ползата те да седят в България", каза той. И добави, че е разбрал от техни симпатизанти за това решение.

Според Митев ПП, БСП и ДБ ще продължат заедно в търсене на допълнителна подкрепа. "Това е много голяма стъпка да потвърдим, че продължаваме заедно. Имаме отговорността към обществото да съберем мнозинство. Ще има отворено писмо към народно представителси да заявят дали искат да участват", съобщи Митев.

Попитан Кирил Петков ли ще е премиер Митев заяви, че да заемаш някакъв пост не е най-важното. "Най-важното е да се справим с кризите и както виждате вървим с тази посока с актуализацията на бюджета", аргументира се той.

"Нашият принцип е да се борим с корупцията. Има 22 закона, които трябва да се променят. Има дискусия кой ще е премиер, въпреки желанието на президента да хвърли държавата в криза. Видяхте поканата му, че бе направено от днес за днес. Нямаме отговор кой ще е министър-председател", поясни Митев.

ОЩЕ: Балабанов: ИТН е подложена на брутален натиск, премиерът не спира да звъни на наши депутати

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес