Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искра Фидосова е физическият двигател на охулването ми, каза Галя Гугушева

20 февруари 2014, 18:12 часа • 24438 прочитания

Смятам, че Искра Фидосова стои зад компромата и зад провалянето на кандидатурата ми за конституционен съдия. Това заяви в студиото на „Лице в лице” бившият кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева. Тя обаче призна, че Фидосова едва ли е мозъкът на черната кампания.

Срещу мен и семейството ми имаше пълна финансова проверка, включително и на малкия ми син, при това докато той е бил 12-ти клас. Резултатът беше, че няма никакви нарушения – нашите приходи не надвишаваха разходите ни, което е основата за установяване на финансово престъпление, обясни Гугушева.

Гугушева коментира, че името ѝ е било в тефтерчето на бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов. Тя разкри, че при издигането на кандидатурата ѝ е била извикана от Искра Фидосова в качеството ѝ на председател на парламентарната правна комисия. Фидосова е поискала от Гугушева да си оттегли кандидатурата и то още в деня на внасянето ѝ в парламента. А след това името ми влезе в тефтерчето на Златанов, каза прокурорът.

Галя Гугушева каза, че преди тази среща не се е виждала и познавала с Фидосова. Самата Фидосова обаче е обяснила, че имуществените проблеми на Гугушева щели да ѝ пречат.

Бившият кандидат за конституционен съдия заяви, че заради неверните сигнали е завела дела за клевета. Те са срещу адвокат Петър Ванев и Милен Йонков, активист на РЗС, които са подали сигнали.

В България когато някой кандидатства за висок пост, той е виновен до доказване на противното, а не обратното, както е нормално, завърши Гугушева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес