Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Институтът за бързо производство гали престъпниците, твърдят от "Атака"

09 октомври 2019, 09:55 часа • 1137 прочитания

Ние сме за отпадане на целия институт на бързото производство - той гали престъпниците. Това каза Павел Шопов от "Атака" по време на дебата по промените в Наказателно-процесуалния кодекс.

"Беше споменато, че промяната се прави под обществен натиск и недоволство вече няколко месеца. Не, уважаеми колеги, от години тлее това напрежение. Обществото страда от промяната, извършена още през 2006 г.

Тогава във вихъра на либералническата вакханалия беше въведен този нелеп институт за бързото производство и оттогава се създават ред проблеми в правораздаването. Ние от "Атака" тогава още взехме единствено позиция против него.

Както винаги тази позиция ние отстояваме в десетилетията и стигнахме до този момент", допълни още Шопов. По думите му комисията ни представя най-мекия вариант.

"Аз ви предричам, че ще минат година-две-три и в залата ще бъде внесено ново предложение, общественото напрежение ще продължи по разни поводи, ще продължи да съществува чувството за неудовлетвореност, чувството за ненаказуемост. Този институт има задача да се галят престъпниците", изтъкна още Шопов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес