Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Има такъв народ" дойде на срещата за правителство с ГЕРБ, БСП - не

18 юни 2024, 13:18 часа • 2000 прочитания

БСП не отидоха на разговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство.

За днес от партията на Бойко Борисов са отправили покани за срещи с БСП, "Има такъв народ" и "Величие". Вече има официално потвърждение, че Тошко Йорданов, Станислав Балбанов и Павела Митова от ИТН са дошли за среща с ГЕРБ.

От партия "Величие" към момента не са дали окончателен отговор, но лидерът на партията Николай Марков няколко пъти коментира, че би разговарял единствено с лидера Борисов, а не с преговорния екип. Още: Проф. Пламен Киров не изключва купуване на депутати, за да има кабинет

Вчера ГЕРБ бяха изпратили покани за срещи до ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане". Дясното обединение и националистите разпратиха до медиите позиции с отказ да участват. На поканата се отзоваха единствено от ДПС.

От партията на Делян Пеевски не дадоха коментар за резултата от срещата. Сходствата, които двете формации са намерили в програмите си, са основните приоритети, свързани с Шенген, Еврозоната, ясни политики за пазара на труда, образование и модернизация и развитие на страната по отношение на отбрана, съдебна реформа и борбата с корупцията. Това стана ясно по време на брифинг на ГЕРБ пред журналисти.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес