Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли насилие на перваза на Партийния дом? (ВИДЕО)

06 март 2020, 10:34 часа • 5650 прочитания

Упражнено ли е насилие срещу медицинските сестри на перваза на прозореца на Народното събрание (бившият Партиен дом)? Вижте кадри от момента на излизането на Бойка Анастасова и как служителите на НСО се опитват да я върнат в стаята. 

Началникът на НСО ген. Красимир Станчев заяви, че не е упражнявано насилие. Какво още каза той може да видите ТУК.

Припомняме, че в ранните часове на шестия ден от протеста на медицинските специалисти под прозорците на властта, се разиграва безпрецедентна ситуация. Една от протестиращите жени, Веселина Ганчева, сама потърси Actualno.com около 4 часа сутринта, за да съобщи, че в момента, по думите ѝ, психолози работят с барикадиралите се няколко нейни колежки в сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом в София).

Става въпрос за 5 медицински сестри, които остават в "новата" сграда на Народното събрание. Припомняме, че вчера привечер (5 март) след заседанието на Здравната комисия, няколко медицински работници не пожелаха да напуснат, заявявайки, че остават в залата, докато не се изпълнят исканията им, а именно:

1. Професията да стане защитена, така както на учители и полицаи;

2. Да са гарантирани две основни минимални заплати;

3. Поне три лева на час за нощен труд. Ганчева уточнява, че в момента хората, които подкрепят на място медицинските работници на палатковия лагер пред Министерски съвет, са малко и са отчаяни.

Социалният министър видя протестиращите медицински сестри като политически инструмент. Така министърът описа и протестиращите майки: "Зад тях стоят политически опоненти и предполагам, че търсят медийно внимание", подчерта Сачева. И обясни как преди 2 дни се срещнала с Валентина Казанджиева, която, по думите на Сачева, протестира заради Закона за социалните услуги в рамките на инициативата "Системата ни убива". Не разбирам какви са исканията им, добави министърът, като подчерта, че имало изрично вписване да се направи ревизия на Закона за социалните услуги.

ОЩЕМедицинската сестра Бойка Анастасова слезе от прозореца на НС

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес