Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли хора на Пеевски в БСП?: Ето как отговори Валери Жаблянов

18 октомври 2024, 08:45 часа • 1037 прочитания

БСП не трябва да се произнася за председател на друго политическо движение. Лично отхвърлям, както и БСП, всякакви неформални отношения. Тези отношения съсипаха конституционния ред в България. Товаказа кандидатът за депутат от БСП - Обединена левица Валери Жаблянов в ефира на Нова телевизия, попитан къде са те по темата Делян Пеевски и войната в ДПС.

Той не отговори категорично има ли хора на Пеевски в БСП и листите на тези избори. „Ние сме политическата организация, която най-много противодейства и може да бъде заподозряна в каквото и да е. Корупцията в България от години е свързана с други хора“, каза той.

ОЩЕ: Валери Жаблянов: Невъзможно е общо управление между "БСП-Обединена левица" и ГЕРБ

„На няколко пъти съм чувал и за Драгомир Стойнев, и за Делян Добрев, че били хора на Пеевски. Могат да се кажат какви ли не неща. Но когато се работи открито, когато се работи в парламента и когато интересите на партиите и на гражданите са поставени над всичко, няма нищо смущаващо“, каза той.

По думите му БСП се е освободила от времената и от ръководството, което е можело да води еднолично партията накъдето поиска.

Попитан какво е Пеевски за него лично и за БСП, Жаблянов каза, че той е „политик с дискусионна публична репутация“. „Избягвам да участвам в подобни дискусии, има категорични факти за него – списъка „Магнитски“, каза той.

Накъде и с кого след изборите?

„Какво ще се случи след изборите едва ли някой може да каже. Забелязвам, че дори социологическите агенции са пестеливи в предвижданията си. Хората бяха провокирани от деструктивното поведение на последните парламенти. Процесите в държавата бяха нарушени“, заяви Жаблянов относно изхода от политическата криза.

Попитан с кого биха се коалирали след изборите, депутатът от БСП отговори, че предлага да се изчакат изборите и да се вид как ще гласуват хората. „Хората гледат какво говорят партиите, какво им предлагат. Ние от БСП се постарахме да предложим конкретни неща, защото живеем сега и не можем да чакаме от избори до избори“, добави той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес