Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илияна Йотова: Тънки сметки с президента не сме правили

12 септември 2021, 10:00 часа • 6898 прочитания

"Ще ги изкараме - това е датата, ние се готвим отдавна за изборите и ще дадем най-доброто от себе си.  Тънки сметки с президента не сме правили".

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в сутрешния блок на БНТ по повод решението на държавния глава предсрочните парламентарни избори заедно с първия тур на президентските да бъдат на 14 ноември.  

По думите ѝ с избори 2 в 1 се спестяват много пази от хазната. Със стабилност, почтеност и с обещания, които се спазват, двойката Румен Радев-Илияна Йотова се готви за нов 5-годишен мандат на "Дондуков-2". 

Йотова смята, че тя, заедно с Румен Радев, трябва да се държат така, както все едно кандидатстват за първи път. Тя не е стресната от думите на депутата от ДПС Йордан Цонев, че от партията на Мустафа Карадайъ ще направят всичко възможно Румен Радев да не е президент. Ние не чувстваме заплаха нито от Цонев, нито от който и да било друг политически лидер, увери Йотова. 

Във връзка с нов политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Йотова не е чула някои от служебните министри да каже от утре аз правя политически проект. Въпросът за моята политическа принадлежност е известна отдавна, но ще се радвам да чуя оценката на БСП за нас, настоя Илияна Йотова. 

Тя не смята, че БСП е неспокойна партия за политически проект на служебните министри. Това, което ще се случи след изборите е не толкова промяна, а стабилност в страната, сигурна е Йотова. Моделът Борисов не може да се разгради за един ден, не може да стане с магическа пръчка, изтъкна вицепрезидентът, която очаква да има временни явления в политиката. 

Тя не обича разделението между партиите на партии на статуквото и партии на промяната, като призова да има повече мисъл за България. 

Йотова е на мнение, че Румен Радев ще получи подкрепата на българските социалисти. 

Тя не живее с идеята, че всичко е предопределено на президентските избори, а ще има кампания и опорни точки на двойката Радев-Йотова. 

Прочетете още по темата: Йотова: Премиерът и президентът са различни, но работят заедно

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес