Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илияна Йотова: Радев не е знаел, че Кирил Петков е бил канадски гражданин

31 октомври 2021, 09:13 часа • 6183 прочитания

Определено Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е бил канадски гражданин, когато е бил одобрен за служебен министър на икономиката. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Нова телевизия. 

Йотова очаква резултата и на другите институции за гражданството на Кирил Петков. КС е последната институция в страната с огромен авторитет, решението е такова, каквото е и ние трябва да се примирим с него. Дали е политическо решението или не, ще тежи на съвестта на тези, които са го взели, каза вицепрезидентът. 

От страна на президентската институция са направени така, както изисква законът, уточни Йотова, която не обръща внимание и не чете лъжите, които се пишат по неин адрес, защото е унизително за самите, които го правят. 

"Какво е направил Кирил Петков, аз не зная, тъй като той си е попълнил молба какъв гражданин е", каза Йотова. 

Тя запита дали отношенията между нея и БСП, ще бъде повлияно от гражданството на Кирил Петков? Според нея по-скоро отговорът е "Не". 

Йотова запита още защо темата за гражданството на Кирил Петков вдигна още повече рейтинга на политическия проект "Продължаваме промяната"? 

В последната седмица Румен Радев-Илияна Йотова ще решат да участват в дебат срещу другите кандидати за президенти - проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов. Ние не сме получили официална покана за дебат и настояването пред медиите е с пиарска гледна точка, отколкото да желаят истински дебат. Ние сме готови за дебат, но като че ли няма желание от другата страна, коментира Йотова. 

Тя следи много внимателно какво се случва с нея и ако се наложи, би си поставила третата бустерна доза. В тази година и половина научихме доста неща за вируса, за неговото поведение, за различните му форми, но някак си не се научихме да разговаряме с хората искрено и почтено. Право на всеки е да се ваксинира или не, но трябва да вземат решението си добре информирано, каза още Илияна Йотова. 

По думите ѝ има много политици, които изказват лъжи за коронавируса, но ако трябва да влязат в болница, не се знае дали за тях ще има легла. Служебното правителство не се скри зад щабове и експерти, а казаха каква е истинската ситуация. Все още служебното правителство успява да държи тънкия и крехък баланс, с който да работи икономиката, изтъкна Илияна Йотова, която отказа да даде категорична оценка на служебния кабинет за борбата му срещу коронавируса. 

Тя каза в заключение, че вместо всеки да търси вината на другиго, трябва да се мисли как да излезем от кризата. Йотова би подкрепила въвеждането на локдаун, само ако решението е взето на достатъчно добри доводи. 

Още: Илияна Йотова очаква истинско президентско състезание

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес