Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илияна Йотова: Не използвайте свободата за дребни политически интриги

27 септември 2021, 21:50 часа • 3038 прочитания

"Недейте да използвате свободата, онова, което ни е толкова скъпо, за дребни политически интриги. Нашата цел е съграждането". За това призова вицепрезидентът Илияна Йотова по време на Учредяването на Инициативния комитет за издигането ѝ за втори мандат заедно с президента Румен Радев.

"Много се говори за единение. Нека да не употребяваме напразно тази дума. Нека не злоупотребяваме с нея, когато мислите ни не са за единение. Напротив. Единението днес означава преди всичко права. Ще кажете в условията на кризи да говориш за права е лукс. Ние, българските граждани, обаче искаме своите права, защото сме граждани, а не поданици. Ние, българите от близо и далеч, и тези, които сме в България, и тези, които, за съжаление, не са тук, искат да се припознават в управлението, искат да участват в делата на държавата", каза още вицепрезидентът.

Йотова отбеляза, че в най-новата история винаги площадите раждат промяната. "Ние не само се раждахме, но и пораснахме. Родихме обаче и децата си. Разхождахме ги по тези павета. Днес тези деца също са големи. Те също имат своето виждане, своята отговорност и своите мечти за България", каза още тя.

"Справедливостта не може да се приватизира. Така, както не се уморихме да приватизираме целия си живот 30 години. Днес справедливост има за едни, за повечето - не. Това е нашата задача. Да върнем солидарността, да върнем и справедливостта", каза още Йотова.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес