Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Игра на собствени източници": Слух и "твърдо не" за нов сценарий на ПП с Рая Назарян

06 август 2024, 15:40 часа • 3905 прочитания

"Продължаваме промяната", без "Демократична България", обсъжда на изпълнителен съвет бързо сваляне на Рая Назарян от председателското място начело на парламента и подкрепа за Иван Иванов от БСП да я замени. Очаквало се за Иванов да гласуват от БСП, "ДПС без Пеевски" и "Възраждане". Такъв материал излезе в агенция БГНЕС.

Да, но не?

Actualno.com потърси потвърждение на информацията и така и не получи такова, след като говорихме с различни източници.

На първо място - пиарът на ПП Найо Тицин категорично отрече, че в момента, днес (6 август), има изпълнителен съвет на ПП и не потвърди, че някой в партията е обсъждал Назарян да бъде сменяна.

Зам-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Божидар Божанов, който е част от ДБ, коментира пред Actualno.com по следния начин: "Това, което сме казвали и публично, е, че трябва да се търсят варианти служебният кабинет да не е на Пеевски. Такива конкретики не ми е известно да са говорени". На въпрос дали потвърждава, че се търсят нови варианти, Божанов уточни: "Потвърждавам, че трябва да се търсят".

Няколко източници от БСП буквално изразиха учудване от информацията, че Иван Иванов можело да заеме поста на Назарян и че ПП обсъждали вътрешно такова нещо. Официално от пресцентъра на БСП коментираха пред Actualno.com, че нямат такава информация.

Actualno.com разговаря и с представител на "ДПС без Пеевски" в лицето на Тимур Халилов. Той беше категоричен - нямам информация за такова нещо.

Що се отнася до фигурата на Иван Иванов, той вече е заемал по-високи постове, но със скандали - ето знаковата част от миналото, включително по времето на кабинета на Кирил Петков: Новият земеделски министър - управител на клон на СИК или съвпадение на имена и рождена дата?

Припомняме, че самата Назарян обясни как не иска да е служебен премиер, защото не трябва "ярка политическа фигура", приближена до която и да е партия, да заема поста: Рая Назарян отказа на Радев да е служебен премиер: "ГЕРБ отива на избори при равен старт с другите"

Служебен премиер без етикет "ГЕРБ"

СНИМКА: БГНЕС

Открито да бъде осигурена възможност на президента Румен Радев да избере за служебен премиер човек, който не е обвързан с ГЕРБ, заговори екслидерът на "Да, България" и екссъпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов. Според Конституцията, Радев вече има ограничен избор, припомнете си: Христо Иванов с план да се помогне на Румен Радев да не избира пак кабинет "Главчев"

В "Студио Actualno" бившият пиар на ПП Диана Дамянова каза на 5 август следното: "В мен нараства безпокойството, че в следващите 12 дни ще се върви по пътя, начертан от Христо Иванов, за създаване на тактическа коалиция между всички без ГЕРБ и Пеевски, с цел да може да бъде разширен списъкът, от който Радев да си избира премиер - тоест да бъде свалена Рая Назарян и вместо нея да бъде издигнат друг. И честно казано, ако този друг е човек на ПП-ДБ, ще ръкопляскам. Това, че той ще бъде подкрепен от БСП, ИТН и неформално - от Радев, ще се приеме като истински успех на демократичните сили. Обаче ако тези демократични сили гласуват за човек на „Възраждане“ или на БСП (за председател на парламента), ги предупреждавам, че изборите от юни ще им се видят розово облаче. Защото демократичната общност няма да прости тактическа сглобка с "Възраждане".

Преди да стане част от ПП, Дамянова беше известна като човек, заминаващ се с връзките с обществеността на "Лукойл". Дамянова е завършила история в СУ "Климент Охридски", доктор е на историческите науки. През 1990 г. избрана за зам.-председател на КНСБ. Три години по-късно създава първата в България ПР агенция. От 1998 работи в "Лукойл" като директор. От 2010 до 2018 година играе бридж и стига до класиране на трето място в света на световно във Франция.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес