Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Ветко Арабаджиев се кандидатира за депутат

08 юни 2021, 10:26 часа • 14208 прочитания

Ветко/Вълчо по лична карта Арабаджиев ще бъде водач на кандидатски листи от коалиция Движение заедно за промяната в Пловдив област и Пазарджик. Това научи Actualno.com от отлично информиран източник. Регистрацията на Арабаджиев няма да бъде формална , той ще участва в кампанията с изяви.

Припомняме, че и съпругата му, Маринела Арабаджиева, вчера последва примера на обвиняемия бизнесмен Миню Стайков да се кандидатира за депутат. И тя като него е избрала да се яви на изборите от Втори бургаски многомандатен район като пета в листата на Движение Заедно за промяната

Маринела Арабаджиева заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев е обвиняема за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Двамата бяха пуснати под домашен арест след като излежаха повече от година в ареста. В момента на регистрацията на листата Арабаджиева е била с електронна гривна за проследяване.

Няма проблем да се кандидатира, тъй като няма влязла в сила присъда и не е под запрещение. Кандидатурата й като депутат я брани от задържане и повдигане на ново обвинение по време на предизборната кампания до окончателното обявяване на резултатите, коментира вчера по този повод  председателят на РИК-Бургас адв. Михаил Хаджиянев. Със същия мотив избирателната комисия вече пусна за участие в изборите бизнесмена Миню Стайков, който също е обвиняем по дело, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес