Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Проданов: Безотговорно е Нинова да подаде оставка, не подкрепяме правителство с Борисов

06 април 2021, 08:05 часа • 2762 прочитания

Според мен, ако Корнелия Нинова подаде оставка, това е безотговорно по две причини – първо към БСП, второ към държавата. Това заяви Христо Проданов, член на Изпълнителното бюро на социалистите в оставка.

Не виждам причина да бъде подадена оставка, подчерта той пред Нова телевизия. И коментира, че на тези избори всички влизащи в парламента са губещи, ако не се броят „Избери такъв народ” и „Демократична България”. Никой не говори за оставки, каза Проданов и конкретно посочи „Воля”, НФСБ, ВМРО. ГЕРБ мисля, че са с около 400 000 гласа по-малко спрямо предишните избори – никой не пита Борисов за оставка, добави Проданов пред Нова телевизия.

Същевременно Проданов коментира, че в новия парламент който иска от БСП подкрепа, първо трябва да изчака решение на Националния съвет, където всеки щял да може се изкаже. Това била принципна позиция.

На директен въпрос ще подкрепят ли правителство на „Има такъв народ”, отговорът беше, че основната мисъл е отстраняването на Борисов. Проданов беше попитан изрично какво искат социалистите – следващи бързи избори или не, но каза, че тъй като БСП е трета политическа сила, нейното желание няма особено голямо значение. Единственото твърдо заявено беше, че БСП няма да подкрепи правителство с Бойко Борисов т.е. предложено от ГЕРБ (не стана ясно какво става при правителство, подкрепено от ГЕРБ), а за друг вариант – социалистите първо искат да чуят какво предлагат формиращите правителство.

Още: Нинова отказа да подаде оставка и обяви: Няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес