Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов отрече да е говорил с Доган за общи действия срещу Пеевски (ВИДЕО)

01 август 2024, 15:10 часа • 3646 прочитания

Христо Иванов отрече да е провеждал разговори с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за общи действия срещу Делян Пеевски. 

Въпросът дойде след като преди дни Иванов призова ПП-ДБ за общи действия срещу Пеевски. "Има смисъл от тактическо сътрудничество в този парламент не с Ахмед Доган, а с депутатите, които искат да премахнат влиянието на Пеевски", каза той пред медиите днес. 

Иванов бе попитан дали е бил в близки отношения с почетния председател на движението, като каза, че никога не е разговарял пряко или косвено, по телефона или лично с Ахмед Доган.

Бившеият лидер на "Да, България" смята, че сегашният момент трябва да се използва. По думите му обаче, не бива да си правим илюзии, че ако моделът на институционализираната корупция на България бъде освободен от Делян Пеевски, той ще изчезне. ОЩЕ: Христо Иванов с призив: ПП-ДБ да работят с ДПС-Доган и с ГЕРБ за премахването на Делян Пеевски

Разговарял ли е с главния прокурор?

Иванов обясни и дали се е срещал с главния прокурор. "Имали сме разговори, разбира се", каза той. Според него в това няма нищо лошо. 

Има ли преврат срещу Рая Назарян?

Христо Иванов коментира и твърденията на Пеевски за готвен преврат срещу председателя на парламент. "Темата изобщо не е г-жа Назарян. Темата е как, ако се стигне до избори, да може да бъде осигурена алтернатива за президента на потенциален кандидат за премиер, която да не е обвързана с Пеевски", добави той. ОЩЕ: Пеевски обвини Радев, че цепи ДПС и че организира преврат срещу Рая Назарян (ВИДЕО) 

Комисията Нотариуса и Петьо-Еврото

Христо Иванов е в парламента за заседанието на временната комисия за групите около Нотариуса и Петьо - Еврото. Той бе поканен на изслушване по искане на ДПС като контрапредложение срещу искането за изслушване на Делян Пеевски. Той каза, че не знае защо е поканен, но е дошъл в парламента от уважение към Народното събрание.  ОЩЕ: Решено: Комисия ще изслушва Пеевски, Христо Иванов и Лозан Панов за Нотариуса и Еврото

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес