Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов: Морален съдник на никого не съм (ВИДЕО)

08 юни 2023, 12:20 часа • 1547 прочитания

Морален съдник на никого не съм. Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов след среща с Делян Пеевски за промените в Конституцията. Той отговори на обвиненията на Пеевски от по-рано, че не може да му бъде морален съдник. 

Според него тук не е съд. "Съдът е някъде другаде", каза още Иванов. ОЩЕ: Пеевски за конституционната комисия: Ако искат реформа - така ще бъде (ВИДЕО)

Според него за този процес няма нито една гаранция. "Докато не видим текста в "Държавен вестник", няма да знаем. Трябва да разчитаме на това да се борим", добави Иванов. 

Той повтори тезата си, че конституционната комисия не трябва да не поражда никакви съмнения и допълнителни сюжети. "Този спор го водим. Водихме спор за човешките права. Не е моя позиция да искам персонални решения. Това, което мога да направя, е да предложа принцип и да дам пример за прилагането на този принцип", каза Иванов. ОЩЕ: Официално: Делян Пеевски ще работи по промените в Конституцията

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес