Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов: Като дадем оръжие на Украйна, няма да влезем във война, путинската агресия трябва да бъде спряна

21 ноември 2022, 19:19 часа • 9239 прочитания

Надявам се, че днес по-скоро емоцията взе връх. Като дадем оръжие на Украйна, няма да влезем във война, нито Българската армия ще приключи. Цялостната пропаганда, че ще влезем във война с Русия ще се счупи и ще се види, че за България ще е полезно да предостави оръжие на Украйна. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод днешните спорове за предоставянето на оръжие на Украйна на консултациите при президента.  

"Диктаторът от Кремъл трябва да бъде спрян. Срещу неговия тип агресия трябва да има твърда и ясна позиция. Това е първият кръстопът, пред който сме изправени. България се опитва да лакътуши от тази твърда и ясна позиция. Заради отношенията ни с БСП в предишното правителство, това не се случи и ние разбираме нашата грешка и не бягаме от вина. Путинската агресия трябва да бъде спряна, за да може други като него да разберат, че номерата им няма да минават", категоричен бе той.

"Вторият кръстопът е накъде ще тръгне България и какво управление ще има. Започва да се формира мнозинство – ГЕРБ, ДПС И БСП, и то е едната посока на кръстопътя", каза още Христо Иванов и допълни, че това ще е коалиция на реванша. "Има обаче и възможност и за истинско реформистко управление. Тази алтернатива може да се случи с втория мандат на Продължаваме промяната“, каза Иванов. 

Съпредседателят на ДБ Иванов коментира и внасянето на промените в Изборния кодекс. "Борисов в негов стил се появи и предлага едноседмична комисия, която да гледа промените в ИК. Ние също сме за диалог, но той трябва да бъде структуриран. Излязоха няколко предложения, които ще отнемат много повече от една седмица, за да разговаряме нормално и да можем да обясним на обществото. Несериозно е това да се случи за една седмица. Как ще обясним на хората защо трябва да сменим "Борисовските" машини с американски? Трябва да се даде повече време на тази комисия, за да намерим съгласие. Всичко друго ще означава, че новата коалиция на реванша иска да бетонира положението си и да се готви за едни предсрочни избори", каза Христо Иванов. Той бе категоричен, че явяването заедно с "Продължаваме промяната" и "Спаси София" на местните избори догодина е въпрос на разговори и преговори. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес