Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов: Ако в 48-ото НС изобщо е възможен кабинет, той няма да разчита на стабилно мнозинство (ВИДЕО)

03 януари 2023, 15:06 часа • 2360 прочитания

"Трябва да си даваме сметка, че ако в този парламент изобщо би било възможно излъчването на правителство, то няма да може да разчита на стабилно, трайно мнозинство", коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по време на срещата с "Продължаваме промяната" по програмната декларация за работа на 48-ия парламент за 2023 г. 

ОЩЕ: Ето какво съдържа декларацията на ПП с национални цели

Стана ясно, че органите на "Демократична България" все още не са се произнесли проектодокумента за приоритети на 48-ото Народно събрание, но нагласата им е да го подкрепят, защото виждат всички свои приоритети в него. "Смятаме, че този документ е абсолютно годна програмна основа за формирането на едно отговорно управление", смята Иванов.

В срещата освен представители на "Демократична България" се включиха БСП и "Български възход", а отсъстваха ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

ОЩЕ: "Обичайните заподозрени" се отзоваха на срещата с ПП

В тази връзка Христо Иванов изрази безпокойство, че политически формации, които претендират да са системни, не се включват в диалога. "Това не е добро начало на 2023 г", отбеляза Иванов. 

"За съжаление първото политическо събитие, връчването на втория мандат и тази среща, показва диспропорция в носенето на отговорност", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес