Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христанов за БАБХ: Премиерът да каже защо не е защитен държавният интерес

23 януари 2023, 18:05 часа • 1606 прочитания

Върховният административен съд потвърждава, че държавният интерес не е бил защитен. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Иван Христанов, след като по-рано днес ВАС излезе с решение по то темата "Капитан Андреево".

От него става ясно, че БАБХ, когато беше под контрола на Христо Вълчанов, не е внесла нужната такса от 70 лева, за да обжалва първоначалното решение на съда, с което се спря предварителното изпълнение на заповедта на тогавашния изпълнителен директор на агенцията Христо Даскалов, с която се изискваше фирмата да напусне незабавно наетите от "Евролаб" помещения на границата.

"И този въпрос: Защо не е защитен държавният интерес, е към премиера г-н Гълъб Донев. Ако държавата продължава да се отнася толкова небрежно към своите интереси, вече е въпрос на време от една или друга форма да бъде възстановено това, срещу което ние се борим. Тези 70 лева показаха, че процесите са обратими, че голямата кола може да бъде обърната от много малко камъче, стига един или няколко души да решат, че го искат на високо държавно ниво", заяви Христанов.

Припомняме, че на 5 декември 2022 г. от "Продължаваме промяната" внесоха сигнал до ДАНС във връзка с възможно престъпно бездействие на Агенцията по храните. В него бе посочено именно неплащането на държавна такса за въпросното дело. В същия ден Христо Вълчанов бе освободен от поста, който бе зает от Иван Шиков

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес