Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хр. Иванов: Заради Пеевски, Борисов и Гешев сме под три мониторинга

07 октомври 2020, 21:50 часа • 6083 прочитания

Заради Иван Гешев, Бойко Борисов и Делян Пеевски сме под три мониторинга. Това заяви лидерът на "Да, България!" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком".

"На европейските избори ГЕРБ се опита да се яви със слогана "Европа ни чува". Хубавото е, че сега Европа започна да ги вижда", каза още Иванов.

По отношение поведението на евродепутатите и отношението им към корупционните процеси у нас Иванов каза, че  процесът няма да е лесен. "Няма да мине без конюктурщина, комсомолщина, без да излязат разни другари, като извадени от БКП или КПСС по времето на Брежнев. Никоя политическа система не е имунизирана от подобно явление. Важното е, че и с решителността на Радан Кънев той успя да наложи тази тема - за върховенството на закона", подчерта той.

"Темата за върховенството на закона ескалира до дебата, който беше безпрецедентен за България, както и безпрецедентната революция за парламента. Това не е чест случай отделна страна-членка да бъде обект на подобна дискусия и такава резолюция. Европейската комисия отстъпи и от безпринципно взетото решение да прекрати механизма за наблюдение. В резултат на това, благодарение на Иван Гешев, Бойко Борисов и Делян Пеевски сме под три мониторинга", подчерта лидерът на "Да, България".

"Омертата около Борисов се руши, омертата около Гешев се руши. Това е завоевание на протестите. Те показват, че нашите усилия имат смисъл и по същия начин в следващите месеци ние ще продължим и ще построим къщичката си наново”, обобщи Христо Иванов.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес