Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиновски: Разочарован съм от изпадане на 46-тото НС в блатото на популизма

06 август 2021, 14:04 часа • 4344 прочитания

"Разочарован съм от изпадане на 46-тото НС в блатото на популизма!

Вчера, по време на обсъждане на наименованията на постоянните парламентарни комисии и подкомисиите, моите предложения от трибуната за отпадане на подкомисията за “наблюдение” на КЕВР като абсурд, и промяна на наименованието на подкомисията “….и за ограничаване на монополите” в Комисията по икономическа политика- в “….за наблюдение на монополите”. Един компромисен текст", пише енергийният експерт и депутат от "Има такъв народ" Иван Хиновски във Фейсбук.

"Но нито едно от тези мои предложения бе прието!

И искам да обясня какви са ефектите от този небалансиран популизъм и какви са последствията за България:

1)Всички естествени монополи на мрежови услуги (преносни и разпределителни електрически и телекомуникационни оператори, както и някои ВИК мрежи) в изпълнение на изискването за “ограничаване на дейността” трябва да ОГРАНИЧАТ развитието си-т.е. те трябва да ПРЕУСТАНОВЯТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА НОВИ АБОНАТИ!!

2)Фактът, че върху независимия (съгласно европейски директиви и регламенти) енергиен регулатор се налага “наблюдение” е безпрецедентен за страните от ЕС. Това е недопустимо и ще откаже много потенциални инвеститори в енергетиката!

И накрая,горд съм да изтъкна, че ЕДИНСТВЕНО колегите - народните представители от ИТН гласуваха “против” тези безумни решения!!"

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес