Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Халил Летифов за политическата криза: Изходът е избори

28 юни 2022, 08:08 часа • 1072 прочитания

Въпросът е не какво искаме ние, а какви са обективните дадености. Очевидно е, че партиите са разделени, липсва мнозинство. Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от ДПС Халил Летифов.

„Не съм видял да има комуникация между партиите в Народното събрание. От тук насетне е ролята на президента на кого ще даде третия мандат и дали той ще намери и върне комуникацията“, каза той.

Попитан ако Радев даде мандата на ДПС ще водят ли разговори с другите партии, Летифов заяви, че хипотетично това е възможно, но според техния анализ не може да се състави стабилно управление, което да се справи с кризите и предизвикателствата.

Относно съставянето на експертен кабинет той каза, че се чертаят доста червени линии, а с тях е невъзможно това да стане. “Изходът е избори“, категоричен беше той. 

Според него диалогът и нормалността в политиката трябва да се възстановят. „Ние не живеем заради персоната Кирил Петков, а за това, което трябва да се постигне. Ние не се учим от грешките през годините и сега ги повтаряме“, каза той.

По думите му смяната на определени хора и отдръпването им от политиката няма да доведат до справяне с кризите в страната. „В момента, освен в икономическа, сме и в политическа криза. Видяхме и очакванията на хората", каза Летифов относно искането за излизанет на Делян Пеевски от политиката.

"Важни са политиките, а не отделните личности", каза още Летифов. И добави: "Тези политики трябвало да водят до решаване на кризите в страната, а не да се залага на отделни личности".

ОЩЕ: ДПС: Не може греховете на управляващите да се носят от опозицията

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес